Wat openbaar maken?
Alle verantwoordingsplichtige eenmanszaken maken ieder jaar voor 1 juni, dus uiterlijk 31 mei, een jaarverantwoording openbaar.
Wat moet u openbaar maken?
De openbare jaarverantwoording bestaat uit twee onderdelen:
- Het invullen van een aantal vragenlijsten
- Het aanleveren van een aantal documenten
Vragenlijsten
De vragenlijsten die u invult, zijn deels openbaar en deels niet-openbaar.
Openbare vragenlijsten
Er zijn twee openbare vragenlijsten:
- De vragenlijst over de financiële verantwoording. U vindt deze in bijlage 3 van de Regeling openbare jaarverantwoording WMG.
- De vragenlijst over de bedrijfsvoering. U vindt deze in bijlage 4 van de Regeling openbare jaarverantwoording WMG.
De antwoorden die u in de openbare vragenlijsten geeft, worden openbaar gemaakt in het archief van DigiMV op deze website en via het Landelijk Register Zorgaanbieders. U vult de vragenlijst in via het aanleverportaal DigiMV.
Niet-openbare vragenlijsten
In de niet-openbare vragenlijsten beantwoordt u vragen die worden gebruikt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Documenten
Als uw organisatie een Wtza-vergunning en een interne toezichthouder heeft, dan maakt u een verslag van de interne toezichthouder openbaar.
Aandachtspunten
Sommige zorgaanbieders verlenen naast zorg ook jeugdhulp of zijn onderaannemer. Lees ook de informatie op de pagina’s voor deze specifieke constructies:
Advies nodig?
Twijfelt u over de regels die op u van toepassing zijn? Neem dan eerst contact op met een vakinhoudelijk specialist zoals een accountant, administrateur of belastingconsulent. Deze kan u meer vertellen over de voorwaarden in uw specifieke situatie.